Showkamp: BK Skjold – FCK

Category: Senior - Bredde 5

diego_turOnsdag kl. 18.30 spiller BK Skjold mod FC København i en showkamp i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum.

Vi bringer i anledning af kampen en tekst, der er bragt på BK Skjolds Facebook side:

På onsdag spiller vi showkamp på Østerbro Stadion mod BK Skjold i anledning af klubbens 100 års-jubilæum. Der bliver bl.a. lejlighed til at se Diego Tur, Peter Nielsen, Brian Kaus og Johansen-tvillingerne i aktion!

Historien
For 100 år siden blev BK SKJOLD startet af en gruppe drenge på en trappesten i Brumleby, som dengang hed Lægeforeningens Boliger. Ikke fordi boligerne var forbeholdt læger, men for at stille sunde boliger til rådighed for de svagest stillede i København, dengang Østerbro stadig var et arbejderkvarter. De første år spillede Skjold ”uorganiseret” gadefodbold, men i 1929 blev klubben optaget i Arbejdernes Boldspil Union. Bare fem år senere flyttede man dog over i KBU, hvilket ikke gik stille i af i Skjold og ca. halvdelen af medlemmerne forlod klubben i protest.

Klubben overlevede krisen, og også den næste, der indtraf 75 år senere, hvor klubbens medlemskartotek forsvandt, så man ikke kunne opkræve kontingenter i to år og måtte gå i betalingsstandsning! Gælden er dog siden betalt, og medlemskartoteket genskabt, og klubben lever i bedste velgående.

Det sociale sindelag i klubben fornægter sig ikke her hundrede år efter stiftelsen. F.eks. driver man idræts-fritidsinstitutionen Skjold med både fritidshjem og fritidsklub. Her ser man idrætten som et redskab til at styrke børnene i deres identitetsdannelse og give dem livsglæde.

Lars Højers meritter
BK Skjold har fejret 100 års-jubilæet ved i år at rykke op fra Københavnsserien til Danmarksserien, men der er stadig et stykke vej til klubbens bedste placering gennem tiderne. Den har FCK-legenden Lars Højer sin store andel i, for da han stoppede karrieren på Byens Hold i slutningen af 2000, blev han træner i Skjold i fire et halvt år– og de første to år spilende træner, hvor han førte dem fra Danmarksserien og helt op i 1. division, hvor man en overgang lå tæt på oprykningspladserne. Siden trænede Lars også Skjolds bedste damehold i et år, og de ligger i den bedste række og har flere danske landsholdsspillere.

Lars ville gerne have spillet med i showkampen, men har desværre måttet melde fra på grund af en skade – men han kommer selvfølgelig på stadion og overværer kampen.

Kendte spillere
Lars’ søn Casper spillede også i Skjold, inden han senere kom til School of Excellence. I dag spiller Casper i Lyngby, hvor han for nylig blev matchvinder med et fantastisk flot frisparksmål (selvfølgelig!), da de slog Esbjerg ud af DBU Pokalen.

Ud over Casper har BK Skjold udviklet en række andre talenter, som siden har gjort karriere i professionel fodbold på de højeste niveauer:

· Pierre Emile Højbjerg, nu i Schalke 04
· Yussef Poulsen, nu i Red Bull Leipzig
· Kenneth Zohore, nu i OB
· Seejou King, nu Sporting Clube de Portugal
· Ryan Johnson Laursen, nu i Esbjerg

Højbjerg, Poulsen og Zohore er alle årgang 1994, mens King og Laursen er årgang 1992 – og pudsigt nok begge født den 14. april!

I dag tæller BK Skjold 1.800 fodboldglade drenge, piger, kvinder og mænd, der træner i Fælledparken og på Ryparkens Idrætsanlæg.

Husk at Like Hovedstaden.lokalbold.dk på Facebook – link.

Kommentarer:

Kommentar

Related Articles