Optimismen i behold i BK Heimdal på trods af sportslig modgang i Serie 1

Category: Nyheder, Senior, Senior - Bredde, top nyheder 30

heimdal400Vi har snakket med formanden og seniorformanden i BK Heimdal om et hårdt sportsligt forår og perspektiverne fremadrettet.

BK Heimdal har været udfordret I forårets Serie 1, hvor holdet blot hentede 4 point ud af sæsonens samlede 13. I sæsonens sidste kamp matte holdet desuden melde afbud grundet spillermangel. Med det taget I betragtning er det ikke overraskende, at holdet er rykket ned I Serie 2.

Vi har snakket med herreseniorformand Jacob Petersen og formand for BK Heimdal Laura Holm om, hvad der foregår I BK Heimdal.

 

 

  1. I trækker jeres 1. hold i sidste runde. Hvordan kan det være i betragtning af, at I har fem seniorhold?

Jacob Petersen: Vi kunne ikke stille hold. Vi forsøgte at flytte kampen, men kunne ikke finde en spilledag, hvor begge hold kunne stille hold. Kampen lå desuden så sent, at flere spillere allerede var gået på ferie eller taget på festival. Sæsonen varer i over 3 måneder på grund af den tidlige start i marts – vi synes, at det ville give mening, at komprimere programmet så kampene ikke ender med at ligge ved indgangen til sommerferieperioden.

Laura Holm følger op: For at give en kort baggrundshistorie, så huserede Heimdals 1. herrer i mange år i Serie 3. Da der for et par år siden kom en ny træner til klubben, der hev flere dygtige spillere med sig, formåede holdet på kort tid, at rykke op i Serie 1.

 Med denne træners afgang så vi efterdønninger i form af relativ stor spillerafgang. Dette krydret med skader, familieforøgelse mm. har gjort det svært for holdet, hvilket vi har kunnet se på resultaterne i denne sæson. Holdet har haft en rigtig skidt sæson, med mange nederlag. Senest et stort nederlag, som I jo også lavede en artikel om.  

Det er meget tænkeligt, at disse omstændigheder også har haft betydning for, at vi ikke kunne stille hold i weekenden. Så sætter I spørgsmålstegn ved afbuddet, grundet Heimdals mange hold; i Heimdal har vi i mange år arbejdet ud fra en opdeling i to afdelinger; den åbne og den lukkede. Den åbne afdeling tæller to herrehold og to damehold – alle 11-mands, mens den lukkede tæller både 7-mands og 11-mands og både damer og herrer. Det har været en naturlig opdeling, da lukkede hold som oftest er en gruppe venner, kollegaer etc., der ønsker at have et (lukket) fællesskab omkring fodbolden. Derfor har vi heller ikke praktiseret at ’hente’ spillere ind fra de lukkede hold, når der ikke har været nok til at stille hold på de åbne hold – og omvendt.

  1. Hvad gør I for ikke at havne i samme situation i den kommende sæson?

Efter at have måtte melde afbud til kampen i sidste weekend, er det oplagt at bringe ’organiseringen’ op på et fællesmøde mellem åbne og lukkede hold. Om dette kun leder til mere udveksling mellem holdene ift. kampe, eller ender med en større grad af kontakt i forhold til sociale arrangementer også, må tiden jo så vise.

  1. Hvordan ser du fremtiden for jeres seniorafdeling?

Som jeg nævnte tidligere har Heimdal kun befundet sig i Serie 1 i en kort periode, og rykker nu ned efter sommerpausen. Vi er derfor ikke vant til at udtale os om forventninger til holdenes præstationer, og vi har heller ikke fra bestyrelsens side en målsætning om, at vi for en hver pris skal ligge i Serie 1 eller højere.

De mange uforudsigelige omstændigheder, som trænersituation, spillertilgang/afgang, skader, graviditeter, praktikophold mm. har jo stor indflydelse på den sportslige fremtid – som vi selvfølgelig forsøger at sikre bedst muligt, hvorfor det er oplagt at tage et møde mellem repræsentanter fra både åbne og lukkede hold.

I Heimdal er vi interesseret i at lade folk få lov til at blive en del af et fællesskab. Det sportslige er en stor del af Heimdal, men det sociale er en ligeså vigtig del af klubben.

Jacob Petersen supplerer angående 1. senior: Vi har lige ansat en ny træner, der kommer med et stort engagement og en masse energi. Vi har store forventninger til samarbejdet. Han tager samtidig en spillende assistent med, som kan være med til at højne niveauet både til træning og kamp.

Jeg har fået udelukkende positive tilbagemeldinger fra den nuværende trup, og vi er ikke bekendt med nogle afgange. Samtidig er der mange spillere i 2. holdstruppen, der har et ønske om at komme på 1.holdet. Fra klubbens side opmuntrer vi naturligvis til dette, så vi kan stille det bedst mulige hold, uge efter uge.

Det sociale liv i klubben har heldigvis været uberørt af den seneste tids spille- og resultatmæssige situation, så med vores profil, hvor fokus er på både det sportslige og det sociale har jeg et positivt syn på fremtiden for Boldklubben Heimdal.

Husk at Like hovedstaden.lokalbold.dk på Facebook – link.

Kommentarer:

Kommentar

Related Articles