Forstå op og nedrykning i Danmarksserien og Københavnsserien

Category: Nyheder, Senior, Senior - Bredde, top nyheder 46

forvirretNogle mennesker synes, at kvantemekanik er vanskeligt, men det er fordi, at de ikke har beskæftiget sig med nedrykning i serierækkerne! Vi giver os i kast med et øjebliksbillede af situation i Danmarksserien og Københavnsserien.

Til sommer ændres strukturen i Danmarksserien, hvilket betyder, at Danmarksserien skal bestå af 20 hold fra begge sider af Storebælt. De 20 østhold i Danmarksserien kommer, som det ser ud pt. til at bestå af to nedrykkere fra 2. Divisions Kvalifikationsspil. I øjeblikket ligger de to østhold AB Tårnby og B1908 til nedrykning.

Der vil være to oprykkere fra Sjællandsserien (SS) (pt. Glostrup og Herlufsholm) og en oprykker fra Københavnsserien (KS) (Pt. Fremad Valby) Der vil desuden som minimum være en oprykker mere fra SS eller KS, da nummer 3 i SS og nummer 2 i KS, deltager i et oprykningsspil, hvor minimum et af holdene vil rykke op.

I Danmarksseriens (DS) pulje 1 vil der være 9 østhold efter op- og nedrykning, hvis det antages, at nummer 2 (pt. Fredensborg) ikke rykker op i oprykningspillet blandt DSs tre nummer 2, hvor to hold rykker op. Det antages, at et østhold fra DS pulje 2 rykker op (KFUM Roskilde). Som det ser ud nu, vil minimum 1 østhold fra pulje 2 eller 2 fra pulje 1 rykke op. Da de deltager i oprykningsspillet mellem de tre 2’ere i DS, hvor to ud af tre hold rykker op. Vi antager konservativt, at det kun er nummer 2 i pulje 2 (KFUM Roskilde), der rykker op. Nummer 2 i pulje 1 (Fredensborg) rykker ikke op, som den eneste af de tre 2’ere.

Samlet vil det sige, at fordelingen af de 20 østhold i DS næste sæson vil være (antaget at 1 østhold fra DS pulje 1 rykker op og 1 fra pulje 2, hvilket er et konservativt skøn):

2 nedrykkere fra 2. Division

3 Blivende hold fra DS pulje 2

9 Blivende hold fra DS pulje 1

1 oprykker fra KS

2 Oprykker fra SS

1 Oprykker fra KS/SS

18 hold i alt

De sidste to hold vil så være enten være et ekstra hold fra KS/SS, hvis begge hold rykker op i oprykningsspillet. Hvis kun et KS/SS hold rykker op til DS fra kvalifikationsspillet, vil det eller de bedst placerede nedrykkede hold i Danmarksserien forblive i Danmarksserien. I dette tilfælde vil man sammenligge stillinger i de DS pulje 1 og 2 og se, hvilket af de involverede hold, der er bedst baseret på placering, point, målscore. I det tilfælde at den ene af 2’eren i KS eller 3 i SS ikke rykker op, vil Jægersborg og Rishøj pt. overleve i DS.

Således skulle der gerne blive 20 østhold i den nye Danmarksserie. Dette er baseret på et øjebliksbillede og kan naturligvis ændre sig afhængig af nedrykning fra 2. division og oprykning til 2. division.

Hvis det antages, at nummer 2 i Københavnsserien ikke rykker op og nummer 11 (Jægersborg) i DS pulje 1 overlever i DS, betyder det, at Københavnsserien i næste sæson vil bestå af:

2 Nedrykkere fra DS pulje 1 (pt., Skjold, FA 2000)

3 Oprykkere fra Serie 1 (pt. GVI 2, Husum, Tårnby)

9 fra den nuværende KS række

Da det antages, at nummer 2 ikke rykker op, betyder det, at fire hold vil rykke ned. Det betyder, at pt. ligger CSC, B1903, KB og KFUM til nedrykning.

Dette er et øjebliksbillede og ud fra meget konservative betragtninger til ugunst for Københavnerholdene.

På positivsiden for Københavnerholdene kan være:

  • Begge nedrykkere fra 2. division er ikke Østhold
  • Mere end to østhold rykker op fra Danmarksserien
  • Nummer 2 i KS rykker op efter oprykningsspil

Alle disse tre scenarier som er særdeles sandsynlige vil reducere antallet af nedrykkere i KS. Den gode nyhed er, at det overordnet set ikke ser ud til, at der vil komme flere end maks. fire nedrykkere fra Københavnsserien.

PS. En ekstra krølle på halen er nedrykningsspillet angående de to Bornholmerhold Rønne FB og NB Bornholm. Det forstår vi simpelthen ikke! Pt. ser ingen af dem dog ud til at rykke ned.

PSS. kom meget gerne med kommentarer til ovenstående på vores Facebookside, da det er et udtryk for vores bedste bud på den øjeblikkelige situation.

Husk at like hovedstaden.lokalbold.dk på Facebook – link.

Kommentarer:

Kommentar

Related Articles