Pt. kun to københavnske nedrykkere fra Danmarksserien

Category: Nyheder, Senior, Senior - Bredde, top nyheder 1

jaegersborg_skjoldDet øjeblikkelige nedrykningsscenarie fra Danmarksseriens pulje 1. Det ser positivt ud for de københavnske hold.

Vi har tidligere beskæftiget os med den komplicerede nedrykningsstruktur for Danmarksserien og Københavnsserien. Det gør man naturligvis også hos de involverede klubber. Steffen Dam sportschef i Jægersborg har været med til lave den nye struktur i Danmarksserien. Jægersborg Boldklub bragte på deres Facebookside en udførlig beskrivelse af den nuværende situation fra et Jægersborg perspektiv. Vi tænker, at forklaringen er relevant for andre og takker Jægersborg Boldklub for tilladelse til at bringe teksten, som den er udlagt af Steffen Dam:

“Der er kun tre nedrykkere fra DS, hvis 2. division og DS blev fløjtet af netop nu! Har du mod på at forklaret hvorfor, kan du læse det herunder:

Der skal findes 20 DS-hold øst for Store Bælt (og 20 hold vest for Store Bælt) fra og med sæsonen 2016/17, da man har besluttet, at man ikke skal kunne køre over Store Bælt for at spille DS-bold.

Fra 2. division kommer ét hold i skrivende stund, nemlig B 1908. Lige nu er den anden nedrykker Kolding, og de går i vest – vi skal altså håbe på, at nedrykkerne fra 2. division kommer vest for Store Bælt.

Fra de lokale serier er det sikkert, at der kommer tre hold fra SS og ét hold fra KS. Der kommer helt sikkert én oprykker mere via playoff, og der kan risikere at komme to hold, hvis øst-holdet vinder den. Vi tager i dette eksempel “worst case” og noterer seks oprykkere fra de lokale serier.

Det betyder altså, at vi skal finde 13 hold fra den nuværende DS, som også overlever den kommende sæson. For at gøre det helt og aldeles bøvlet, så er der også et oprykningsspil imellem de tre 2’ere i de tre DS-puljer, hvor der findes to oprykkere. Da Greve ligger nummer 2 i pulje 2, vil minimum én af de to oprykkere være øst for Store Bælt. Vi tager igen “worst case” her og siger, at det bliver enten Herlev eller Greve, der misser oprykningen.

Det bringer os ned på 12 hold, som skal findes fra nummer 3 og nedefter i de nuværende DS-rækker. I pulje 2 giver det følgende øst-hold, som ligger i top 10 i rækken : Roskilde KFUM, Taastrup, Kalundborg, og tager vi nummer tre til 10 med fra pulje 1 (otte hold i alt), så har vi fundet yderligere 11 hold til DS i den kommende sæson.

Den 20. og sidste plads i DS i sæsonen 2016/17 skal så findes ved at sammenligne de to hold i pulje 1 og 2, der ligger nummer 11. Det er altså JB i pulje 1, og Rishøj i pulje 2. Her er JB bedst med 24 point – og derfor er JB i skrivende stund på den rigtige side af stregen!

Som de fleste nok har luret, så kan meget ændre sig, og det kan sagtens være, at 11. pladsen ikke er nok, når sæsonen er slut – som udgangspunkt skal der heppes på vest-hold, der rykker ned fra 2. division og at øst-holdene i pulje 2 enten rykker op eller ned.”

Husk at følg hovedstaden.lokalbold.dk på Facebook – link.

Kommentarer:

Kommentar

Related Articles